PAVE MIKKONEN, PAVE ARKKITEHDIT

”KLAS1 ON EDELLÄKÄVIJÄ”

PAVE Arkkitehtien ja Klas1:n yhteinen historia on pitkä. PAVE Arkkitehtien tavoitteena on tehdä maailman hienointa arkkitehtuuria ja luoda kestävää ympäristöä. Klas1:n tuotteet ja palvelut täyttävät arkkitehtitoimiston tiukat kriteerit kaikilta osin.
PAVE Arkkitehdit on oululainen arkkitehtitoimisto, joka on toiminut vuodesta 1999 alkaen. Toimisto keskittyy pääasiassa asuntotuotantoon, hotelleihin sekä liikerakentamiseen panostaen korkeaan tasoon sekä tarkkaan detaljointiin.

– Tavoitteenamme on tehdä maailman hienointa arkkitehtuuria ja hienoimpia taloja. Haluamme tehdä kestävää ympäristöä, joka antaa ihmisille paremman mahdollisuuden viihtyä ja voida hyvin, kertoo arkkitehti Pave Mikkonen.

Pave Mikkonen

YHDESSÄ KEHITTÄEN

Klas1 ja PAVE Arkkitehdit ovat tehneet yhteistyötä hyvin pitkään. Toimivan ja jatkuvan yhteistyön taustalla on Mikkosen mukaan Klas1:n hyvä ja palveleva asenne. Vuosien varrella on Klas1:n ikkunoita asennettu moniin ja taas moniin PAVE Arkkitehtien suunnittelemiin kohteisiin. Yksi niistä on muun muassa kansainvälisesti palkittu asunto-osakeyhtiö Oulun Tervahovin Siilot, joka on rakennettu SOK:n vanhojen viljasiilojen paikalle.

– Klas1 on edelläkävijä, ja myös me haluamme olla edelläkävijöitä omalla alallamme. Heille mikään haaste ei ole mahdoton, vaan niitä ratkotaan yhdessä ja mietitään, että miten tietyt asiat pystytään tekemään, Mikkonen kuvailee.

– Meillä on ollut kunnia olla kehittämässä Klas1:n kanssa jopa heidän tuotekehitystään. Olemme olleet esimerkiksi kehittelemässä niitä patentteja, mitä Klas1:llä on olemassa. Heillä on sellaisia patentteja, mitä muilta ei välttämättä löydy, Mikkonen toteaa.

 

”YHTEISTYÖ ON HYVIN HEDELMÄLLISTÄ”

Mikkonen kokee, että Klas1 on heille enemminkin yhteistyökumppani kuin vain lasitoimittaja. Toimisto ottaa Klas1:een yhteyttä melkein jokaisen projektin tiimoilta ja kysyy mielipiteitä erilaisista ratkaisuista. Klas1:seltä he saavat tarvittavaa tietoa parhaiden mahdollisten ratkaisujen tekemiseksi. Prosessi on kokonaisuutena hyvin joustava.

– Olemme tehneet heidän kanssaan yhteistyötä niin pitkään, että oppi on tullut takaisin puolin ja toisin. Yhteistyö on hyvin hedelmällistä, ja lopputulos ratkaisee aina, Mikkonen painottaa.

– Minä joudun arkkitehtina ja pääsuunnittelijana vastaamaan lopputuloksesta. Haluan, että meidän tuoteketjuumme valitaan parhaita mahdollisia toimijoita, jotta saavuttaisin oman päämääräni, joka on aina toiminnallinen, esteettisesti kaunis rakennus, joka kestää aikaa ja on sitä kautta yhteiskunnalle hyödyksi. Klas1 tuotteet ovat laadukkaita ja ne täyttävät ne tiukat kriteerit, mitä minä niiltä omissa kohteissani odotan, Mikkonen summaa.